logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 11:20

Nastavak velike akcije čišćenja Kantona Sarajevo na gradskim grobljima u nadležnosti KJKP "Pokop"

Velika akcija čišćenja Kantona Sarajevo već uveliko traje. Lijepo vrijeme u prethodnom periodu iskorišteno je za nastavak radova, predviđenih Dinamičkim planom realizacije akcije velikog proljetnog čišćenja Kantona Sarajevo, na grobljima Koševske doline, te na gradskim grobljima Bare i Vlakovo.

U skladu sa Dinamičkim planom realizacije akcije velikog proljetnog čišćenja Kantona Sarajevo, radnici KJKP "Pokop" su očistili grobljanske površine, sasjekli nepotrebno grmlje, drveće i ostalo rastinje, uklonili višak zemlje, pokosili i izgrabili pokošenu travu, očistili rubne dijelove oko ograde, uklonili komunalni otpad, te izvršili sakupljanje, utovar i odvoz istog na gradsku deponiju. Također, očišćene su i oprane saobraćajne i pješačke staze, pristupne stepenice unutar groblja, kao i rigole i slivnici, tamo gdje je to bilo potrebno.

Groblja su vječni podsjetnici i čuvari uspomena na život osoba koje su na njima sahranjene. Njihovim održavanjem i čuvanjem KJKP "Pokop" osigurava da se ova velika i važna uloga koju imaju ostvari na najbolji mogući način.

Nazad na početnu

Ostale novosti