logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 24. 02. 2020. 10:53

KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo dobilo certifikat EN 15017:2005 za upravljanje pogrebnim uslugama

KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo ostvarilo je još jedno u nizu priznanja koje garantuje poslovanje i pružanje pogrebnih usluga po najvećim evropskim standardima, i postalo prvo preduzeće koje je dobilo certifikat EN 15017:2005 u BiH, a treće na prostoru zemalja bivše Jugoslavije. 


Ovaj evropski standard propisuje uslove za pružanje pogrebnih usluga. Osnovni prinicipi norme EN 15017:2005 su osiguravanje kvalitete pogrebnih usluga, uključujući naveći stepen suosjećanja i poštovanja prema preminulom i ožalošćenim, u skladu sa važećim lokalnim zakonima. Standard ima namjeru da uspostavi transparentnost pogrebnih usluga, principe i cjenovnu politiku za korisnike usluga, te odgovarajuće usluge i informacijske zahtjeve koji moraju biti ispunjeni od strane preduzeća. Standardom se, također, definira profil stručnih kvalifikacija i dodatno osposobljavanje uposlenika preduzeća.

Drugim riječima, uvođenje ovog standarda znači da će poslovanje preduzeća biti organizovanije, disciplinovanije, naprednije, da će sve osnovne aktivnosti biti dokumentovane, i da će stečeno znanje biti korišteno za kontinuirano poboljšanje kvaliteta rada.

Certifikat EN 15017:2005 potvrđuje da KJKP „Pokop“ stalno radi na unaprjeđenju vlastitog rada, povećavanju efikasnosti i konkurentnosti, kako bi se ostvarilo veće zadovoljstvo korisnika usluga i radnika uposlenih u našem preduzeću.


Nazad na početnu

Ostale novosti