logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 11:18

Ponovno obavještenje korisnicima usluga KJKP „Pokop“

Zbog slabog odaziva građana, KJKP „Pokop“ još jednom poziva sve građane koji na gradskim grobljima Bare, Lav, Stadion, Sveti Josip, Sveti Marko, Sveti Arhangeli Georgije i Gavrilo, Sveti Mihovil, Obad i Vlakovo plaćaju održavanje ili rezervaciju grobnog mjesta na kojem je posađen šimšir, da u roku od pet dana dođu u prostorije KJKP „Pokop“ kako bi dali saglasnost o uklanjanju zaraženih grmova šimšira.

Također, saglasnost je moguće preuzeti ovdje, te isto popunjeno dostaviti lično ili na e-mail adresu kjkp_pokop@bih.net.ba.


Podsjećamo, šimširov moljac je vrlo štetna i invazivna vrsta te predstavlja veliku prijetnju za zaraženu biljku, ali i za biljke koje su u neposrednoj blizini, jer se zaraza vrlo brzo širi na zdrave biljke. Prvi simptomi zaražene biljke mogu se prepoznati u vidu gubitka lišća te svilene niti paučine.

Sprječavanje širenja zaraze biljaka je dužnost i zakonska obaveza svakog korisnika grobnog mjesta na gradskom groblju „Bare“, te će u slučaju njenog nepoštivanja biti poduzete druge potrebne mjere u cilju uklanjanja zaraženih biljaka.

Nazad na početnu

Ostale novosti