logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 11:17

Obavještenje korisnicima usluga KJKP „Pokop“

Obavještavaju se korisnici usluga KJKP „Pokop“ da je na gradskom groblju „Bare“ došlo do pojave štetnog organizma Cydalima perspectalis, poznatijeg pod nazivom šimširov moljac

S obzirom na to, pozivaju se građani koji na gradskom groblju „Bare“ plaćaju održavanje ili rezervaciju grobnog mjesta na kojem je posađen šimšir, da u roku od 15 dana dođu u prostorije KJKP „Pokop“ kako bi dali saglasnost o uklanjanju zaraženih grmova šimšira. Također, saglasnost je moguće preuzeti ovdje, te isto popunjeno dostaviti lično ili na e-mail adresu kjkp_pokop@bih.net.ba.

Šimširov moljac je vrlo štetna i invazivna vrsta te predstavlja veliku prijetnju za zaraženu biljku, ali i za biljke koje su u neposrednoj blizini, jer se zaraza vrlo brzo širi na zdrave biljke. Prvi simptomi zaražene biljke mogu se prepoznati u vidu gubitka lišća te svilene niti paučine.

Sprječavanje širenja zaraze biljaka je dužnost i zakonska obaveza svakog korisnika grobnog mjesta na gradskom groblju „Bare“, te će u slučaju njenog nepoštivanja biti poduzete druge potrebne mjere u cilju uklanjanja zaraženih biljaka. 


Nazad na početnu

Ostale novosti