logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 11:14

Počela velika akcija čišćenja Kantona Sarajevo

Kao što je već ranije najavljeno, u subotu (20.04.2019.), počela je velika akcija čišćenja Kantona Sarajevo, u kojoj učešće ima i KJKP „Pokop“. 

Iako je izvođenje radova definisanih Dinamičkim planom realizacije čišćenja Kantona Sarajevo, kojeg je sačinilo KJKP „Pokop“, trebalo početi na području Koševske doline, došlo je do odstupanja u realizaciji Plana, te su radovi počeli na Pravoslavnom groblju smještenom na lokalitetu naselja Alipašino Polje.

Kako bi se pripremio teren za košenje trave, radnici KJKP „Pokop“ su površinu Pravoslavnog groblja očistili od samoniklog rastinja, grmlja, kamenja, viška zemlje, komunalnog otpada i svega što ne pripada grobljanskoj površini, kako bi isti bio adekvatno odložen na Gradsku deponiju. Pokošen je teren unutar i izvan ograde groblja, te očišćeni slivnici i rigorle, gdje je to bilo potebno.

Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti koje će KJKP „Pokop“ u narednom periodu provoditi na području Kantona Sarajevo. Ljepše, uređenije i čišće grobljanske površine doprinijet će većem zadovoljstvu građana Sarajeva, a groblja učiniti dostojanstvenijim čuvarima uspomene na preminule osobe koje su na njima sahranjene. 


Nazad na početnu

Ostale novosti